Palles blog

Palles blog

Oplevelser

Min blog indeholder beskrivelser af oplevelser jeg har haft og gerne vil dele. Du er meget velkommen til at komme med kommentarer når du læser om mine oplevelser.

Lake Nakuru National Park

EventsPosted by Palle Bergholdt Mon, November 12, 2007 09:20:15

Mandag d. 12/11-2007

Da arbejdet skrider rigtig godt fremad hernede, var der tid til en Søndag hvor jeg kunne holde fri. Det blev benyttet til at besøge den lokale Park, hvor der skulle være rig mulighed for at opleve en masse vilde dyr.

Vi havde igennem hotellet arrangeret en guide til at komme og hente os på hotellet kl 6:30. Vi skulle give 4.000 kenyanske shilling (omkring 350 Dkr) for guiden pr person, hvilket nok er lige i overkanten, men vi gad ikke diskutere prisen og syntes egentlig det var ok for en Jeep med åbent tag og en guide i 6 timer og da vi kun var 2 personer ville vi selv kunne styre hvornår vi skulle stoppe og hvornår vi var klar til at fortsætte. Indgangen i parken kostede 40 USD.

Parken er ca. 188 km2 og strækker sig, som også navnet antyder, rundt om en stor sø

Første dyr vi så var Bøffler. Efter oplysning fra guiden var det et dyr der lever i flok på mellem 40 og 100 stk. Det er et fredeligt dyr når det er i flok. Er det alene skal man helst holde sig langt væk, da det så kan være meget aggresivt. Som med flere af de andre dyr, tror jeg efterhånden de har vænnet sig til den megen trafik, for de er ikke sky af sig om man kan komme helt tæt på og tage billeder.

Herefter fortsatte turen og vi stødte på en flok Bavianer, der jo af natur også er meget nysgerrige så man kan komme helt tæt på. Vi fortsatte ned til søen og når man ser den ligner det at de første 4-5 meter vand er helt lyserødt nærmest så langt øjet rækker. Der er fyldt med Flamingoer. Her var første stop hvor vi kunne komme ud af bilen og se nærmere på dyrene. Der var 2 typer Flamingoer, de lyserøde og de grå. Guiden fortalte at de lyserøde fik deres farve af at spise alger ude i vandet og de grå spiste insekter. Her var også Pelikaner i massevis.

Turen fortsatte og vi stødte på nogle Thompson Gazeller. Et spinkelt og meget elegant dyr, men utrolig svært at komme tæt på og da de er så hurtige er de svære at fange med kameraet. Vi så også nogle enkelte store Gazeller. Da vi kørte videre var vi heldige at fange en Hyæne der var igang med sit måltid. Da den også er meget sky, blev den dog skræmt væk da vi kom og en flok tårnørne overtog.

Vi kørte nu igennem et stykke tættere beplantet område og pludselig fik jeg øje på et lille dyr i den lave beplantning. Vi fik stoppet bilen. Det mindede lidt om en hjort, men var kun på størrelse med en kat. Navnet på dyret kender jeg ikke umiddelbart, men guiden sagde at de kaldte den en tik tik, på grund af de lyde den gav. Det skulle være parkens mest trofaste dyr. De levede altid i par og når den ene dødede, levede den anden resten af sit liv alene.

Derefter stødte vi på en flok Impalaer. Sådan en flok bestod nærmest af lutter hunner og en enkelt han. 2 hanner kunne ikke leve sammen i sådan en flok med hunner og hvis dette skulle opstå ville de komme op og slås og den svageste ville blive nød til at forlade flokken. Dette resulterede selvfølgelig i, at vi senere stødte på en flok med lutter hanner, da en flok normalt bestod af en 20-30 dyr og der naturen tro nok bliver født lige mange hanner og hunner.

Nu kom så et af turens højde punkter, i hvert fald rent størrelses mæssigt, nemlig Næsehornet. Vi kom faktisk rimelig tæt på og nok også noget tættere end jeg havde forventet muligt i naturen, men det skyldes måske det dårlige syn som et Næsehorn er udstyret med. Til gengæld skulle lugtesansen være ret god. Næsehorn skulle også have en rigtig god hukommelse. Dette illustrerede guiden ved at fortælle hvordan de små Næsehorn blev vænnet af med at drikke mælk fra moderen. Når det lille Næsehorn med tiden får et stort horn, vil det naturligvis gøre ondt når det forsøger at amme og derved kommer til at stikke moderen i maven. Moderen giver så den lille en ordenlig tur og så vænner den ikke tilbage for at prøve igen. Næste dyr vi så var så lige modsat. Det havde en rigtig dårlig hukommelse. Vildsvinet var også et dyr der er svært at komme ind og få billeder af, da det er meget sky af natur også.

Herudover så vi Vand Bøffler, Zebraer, en enkelt Giraf og til sidst var vi igen meget heldige. På vejen tilbage, så vi en Jeep holde stille inde i vejkanten. Jeg tror det har været professionelle fotografer der var afsted, for det var en utrolig stor linse de havde på deres kameraer. Til at starte med kunne vi ikke rigtig se hvad det var de havde fået øje på, men så henledte vores guide os på et træ ca. 30-40 meter væk. Der, oppe i træet, lå der en Leopard på en gren og hvilede. Det skulle være utrolig svært at finde sådan en og jeg må også sige at den var utrolig svær at få øje på.

Det var en helt fantastisk oplevelse og jeg må erkende at jeg ikke fortryder 1 sek. at vi gav lidt ekstra for at få privat guide. Jeg har taget omkring 150 billeder med kameraet, så hurra for digital kameraets opfindelse, for ellers havde jeg vist ikke haft film til hele turen. Absolut en oplevelse værd hvis man engang skulle være heldig at komme på de her kanter. Jeg har desværre ikke lige pt mulighed for at vise billeder men de vil komme senere når jeg engang kommer hjem og kan få dem ud af mit kamera.

Billeder

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.