Palles blog

Palles blog

Oplevelser

Min blog indeholder beskrivelser af oplevelser jeg har haft og gerne vil dele. Du er meget velkommen til at komme med kommentarer når du læser om mine oplevelser.

Emne: Kinesisk mad.

OpstarterPosted by Palle Bergholdt Thu, May 31, 2007 16:53:36

31/5-2007

Så er man en tur i Kina igen. Har lige en lille opgave i Shanghai (2 dage) og skal så videre til Guangzhou. Landede igår formiddags med flyet, rimeligt kvæstet. Har utrolig svært ved at komme til at sove ordentligt i flyet og fra jeg forlod Danmark til jeg landede i Kina gik der ca. 14 timer og jeg har vel sammenlagt sovet i 2,5 af disse. Så igår blev en kort dag ved kunden, men fik da klaret alt hvad der skulle klares, så dagen idag bare er at gå og holde øje med at det hele kører som det skal.

På trods af at jeg er blevet mere og mere vant til deres mad herovre og efterhånden godt kan klarer et par dage uden ”vestlig” føde, bliver jeg nok aldrig helt familiær med deres kantine mad på fabrikkerne. Oftest er den kold, har nok været varm på et tidspunkt, men dette bliver ikke holdt ved lige når det ligger i de store fade, så enkelte småting kan være lidt lunkne endnu. Jeg har vænnet mig til ikke altid at spørge hvad jeg spiser, med mindre jeg kan spise det efter at have fået af vide havd det egentlig er. Så ting der ikke smager en specielt skal enten bare spises eller efterlades uden at spørge, det er i hvert fald min fremgangs måde. Jeg vænner mig nok heller aldrig tile den måde de servere deres kød på. Kylling eller fisk f.eks. skal altid hakkes i småstykker. Det er der i princippet heller ikke noget galt i, men når der stadig er ben i når det hakkes i småstykker, bliver det en smule irriterende at skulle sidde og spytte små ben ud hele tiden.

Blog ImageBlog ImageJeg har også denne gang været så heldig at blive indlogeret på et hotel hvor der kun er kinesisk morgenmad. Lad mig sige at skuffelsen var stor da jeg så dette imorges, specielt fordi morgenmaden nok er mit vigtigste måltid. Brød kunne ikke opdrives. Jeg kunne ikke engang få et stykke ristet toastbrød og lidt syltetøj, som ellers indtil nu har været den mest skrabede morgenmad jeg har haft på de hoteller jeg har boet på indtil nu. Jeg fandt så det der efter min mening lignede brød mest og fyldte på tallerkenen og gik til igang. Det smagte mig nu en smule sødt, af brød at være og dette blev da også konfirmeret da jeg spurgte min kinesiske ven om det jeg spiste ikke var kage, for jo det var det sørme. Det skal så siges at det også er første gang jeg kommer på et kinesisk hotel hvor der er kage til morgenmaden, for det har jeg heller ikke oplevet før. Det tror jeg kun man oplever på de store internationale hoteller, med rigtig ”western breakfast”.

Heldigvis går turen videre imorgen og så håber jeg at der vil være mulighed lidt morgenmad jeg kan ”genkende”.

PS: Til dem der siger ”kinesisk mad er da kanon godt” vil jeg lige tilføje. Hvis i tager til Kina og går ind på en restaurant i forhåbning om at i kan finde noget af det de servere på en ”kinesisk restaurant” i Danmark, bliver i godt nok slemt skuffede. Det tåler absolut ingen sammenligning. Bare som eksempel har jeg endnu ikke oplevet den berømte kinesiske sur/sød sovs, på en restaurant herovre endnu.

Lige en slut bemærkning om kinesiske trafikanter. Oplevelse fra idag, da vi kørte på vej hjem fra fabrikken. Vi holdte i et kryds for rødt. Foran os holdte en politi betjent på sin motorcykel. Da det blev grønt for os, kørte vi naturligvis lige efter betjenten ud i krydset, vi skulle svinge til venstre lige som ham. Fra vores venstre side kom så en bus kørende overfor rødt. Politi betjenten nåede lige at bremse før bussen og os bagved. Han kiggede godt nok mærkeligt efter bussen, der stoppede ved et stoppested lige efter krydset. Betjenten valgte dog i stedet, til min meget store overraskelse, at fortsætte sin oprindelige rute og lade bussen slippe uden advarsel eller noget, til trods for at han var ved at blive kørt ned af en bus der kørte over for fuldt rødt. Det skal dog siges at når man har set hvordan de opfører sig i trafikken ellers hernede, bliver man ikke specielt overrasket.

  • Comments(0)//palle.berg-holdt.dk/#post6