Palles blog

Palles blog

Oplevelser

Min blog indeholder beskrivelser af oplevelser jeg har haft og gerne vil dele. Du er meget velkommen til at komme med kommentarer når du læser om mine oplevelser.

Sharjah – Forende Arabiske Emirater

OpstarterPosted by Palle Bergholdt Sun, June 21, 2009 17:52:56

Søndag d. 21/6-2009

En tur til Dubai, eller som det i virkeligheden var Sharjah, lyder ikke som det værste der kan overkomme en og jeg kan da også med det samme sige, at det er det heller ikke. Priserne hernede svarer ikke til mellemøstlig standard, men det er stadig billigere end Danmark. Dubai er nok ikke men ellers er det og man kan få god mad til en rimelig penge. Vi spiser normalt middag på Pizza Hut eller Subway (gode amerikanske kæder J som man godt kan se har slået godt igennem hernede og i noget højere grad end de andre lande jeg har været i, udover måske Canada), og et åltid koster fra 30 – 60 kr (60 kr er mellem Pizza med stor sodavand på Pizza Hut).

Trafikken hernede skal man bevæge sig ud i med stor forsigtighed. Der er rigtig meget trafik og det er ikke altid der bliver vist det store hensyn, så man skal være meget på dupperne. Fredag mellem kl. 12 og 13 er normalt et ret godt tidspunkt at køre på, da de fleste så er i kirke og bede. Her bliver forhindringen så istedet at køre uden om parkerede biler, for når parkerings pladsen er fuld, parkerer man bare på vejen. På en 3 sporet vej ved en kirke er de inderste 2 spor, gerne fyldt med biler og det er ikke fordi dere ikke er mange kirker, men der er bare ekstremt mange mennesker der skal ind og bede. Det er en ret sjov oplevelse at se det kæmpe opbud af biler og alt ligger ellers dødt rundt omkring. Butikker, spisesteder alt er lukket (eller næsten alt, man kan godt finde enkelte steder at få noget at spise).

Tidspunktet er ellers ikke det bedste at være hernede på. Fra sidst i Maj indtil September er det sommer hernede og her er det virkelig sommer. Jeg har været her i næsten 3 uger nu, og jeg kan ikke mindes jeg har set en eneste sky endnu. Temperaturen ligger, i den tid jeg har været her mellem 40 og 45 °C og luftfugtigheden er rimelig høj. Om aftenen falder temperaturen ned til 35 °C. Normalt er det nok bedst at komme herned om Vinteren hvor temperaturen ligger mellem 30 og 35 °C (efter sigende). Til gengæld har vandet en perfekt temperatur. Uden at kunne sige det med sikkerhed vil jeg skyde på omkring de 30 °C (måske lidt mere) og det er ikke i poolen vi snakker her, men i havet blå, dejligt skal jeg hilse at sige.

Det har primært stået på arbejde hernede. Har endnu ikke har en fridag mens jeg har været her (rejste fra Danmark d. 2/6) og rejser efter al sandsynlighed hjem igen på Tirsdag (d. 23/6). Jeg nåede dog at prøve at komme ud og sejle på Jetski, skal hilse at sige det er fedt. Prisen var også rimelig 120 DHS (ca 175 dkr) for 1 time, og vi havde et pænt areal at boltre os på, men der var også mange på vandet. Tog turen sammen med en tysk arbejdskollega, og vi havde en rigtig hyggelig time på vandet derude.

Ellers kan jeg da kun ønske at jeg kan komme herned en anden gang, gerne med lidt mere tid, og på en anden årstid hvor temperaturen er mere moderat, selvom jeg klarer mig rimeligt godt, er det nu ret varmt at bevæge sig rundt i middags timerne hernede. Der var da også en del ting jeg gerne ville have nået at se inde i Dubai (ca. 30 min. kørsel fra mit hotel), men det nåede jeg desværre ikke denne gang.

  • Comments(0)//palle.berg-holdt.dk/#post14