Palles blog

Palles blog

Oplevelser

Min blog indeholder beskrivelser af oplevelser jeg har haft og gerne vil dele. Du er meget velkommen til at komme med kommentarer når du læser om mine oplevelser.

Nizhniy Novgorod

OpstarterPosted by Palle Bergholdt Sat, December 15, 2007 12:53:44

Lørdag d. 15/12-2007

I August 2003 var jeg her i Nizhniy Novgorod og arbejde og jeg husker tydeligt mit indtryk af byen. Jeg syntes på det tidspunkt at man kunne fornemme at det engang havde været en rigtig flot byen, men årene og den manglende vedligeholdelse havde sat sine tydelige spor. Jeg syntes absolut ikke byen var noget specielt sidst, heller ikke omkring centrum.

I løbet af de seneste 4 år syntes jeg dog at man kan se tydelige forbedringer. Bygningerne omkring centrum har fået en tur og bymidten har fået noget af sin charme igen. Kommer man lidt væk fra centrum er der dog stadig lang vej. Man hører det også når man snakker med folk. Alle unge mennesker drømmer om Moskva og vil gerne væk herfra, men med tiden tror jeg nok at byen her skal komme til at ligne noget. Man kan også se et tydeligt opsving i priserne. Det er stadig billigere end Danmark, men det er nu ikke i den lave ende mere. En salat på en rimelig god restaurant koster mellem 150 og 200 rubler (1 Dkr = 4,5 Rubler) og en hovedret koster fra 300 og op efter.

Temperaturen herovre ligger normalt mellem -5 og -10 og der er dækket af sne overalt. Idag topper vi skalaen med -13 C og med de temperature glæder jeg mig efterhånden til at komme hjem til Danmark igen. Oplevelser ellers er der ikke det store af herovre. Der er ikke rigtig noget at se i området og temperaturen er generelt for lav til at man har lyst til at gå rundt og se en masse. Vi holder fri om Søndagen, men den bliver gerne brugt til lidt afslapning og en trave tur op og ned af strøget her i byen, som vores hotel ligger i en sidegade til. Så udover at det er koldt og arbejdet langsomt skrider fremad er der ikke det helt store at berette herovre fra.

  • Comments(0)//palle.berg-holdt.dk/#post12