Palles blog

BruxellesEvents

Posted by Palle Bergholdt Sun, June 13, 2010 17:00:37

Søndag d. 13/6-2010


På opstart i Belgien i Antwerpen og en Søndag fri, så var det nærliggende lige at tage en tur til Belgiens hovedstad Bruxelles og se hvad de har at byde på. Lørdag aften blev brugt på at studere lidt hvad der var at se i Bruxelles, men jeg må erkende at det ikke var det helt vilde der kom frem. De har dog, meget lig København, en kendt statue Manneken Pis som man må se når man nu er her, men ellers var der ikke rigtig noget.


Kl. 9:30 begav vi os på vej mod Bruxelles, uden rigtig de store planer, udover at se os lidt om. På vejen derind kom vi forbi Nato's hovedkvarter, så det blev det første jeg kunne mærke af som set, uden der dog er det helt store i det. På vejen videre kom vi forbi Notre Dame church of Laken (Vor Frue kirke i Laken), som må siges at være en rigtig stor, flot kirke set udefra. Da vi var der kunne vi ikke komme ind og se den, da der var gudstjeneste.


Blog image


Bag kirken var kirkegården og den var et ligeså imponerende syn (i hvert flad når man er vant til det vi har i Danmark). Fik taget et par enkelte billeder som kan ses efterfølgende.


Blog image


Blog image


Derefter gik turen mod "Atomium" som min kollega kendte til. Det er et bygningsværk, der lig Eiffel tårnet, er bygget i forbindelse med Expo da det var her i Belgien. Det er bygget i 1958 og forestiller et stort atom.


Blog image


Herefter gik turen mod centrum af Bruxelles for at se os lidt om. Havde læst at Manneken Pis skulle ligge 100 m fra Rådhuset, så her var nok et rimelig godt udgangspunkt at starte. Her kommer vi også rundt i en ældre bydel i Bruxelles, med rigtig mange flotte bygningsværker. Vi fandt da også Manneken Pis.


Blog image


Blog image


Herfra kom vi rundt forbi det Royale Palæ og fik ellers bare en rigtig god gåtur rundt i Bruxelles.


Blog image


Som opsummering på det hele må jeg også sige at for mig har Bruxelles nok ikke så meget at byde på, ellers har jeg nok bare ikke været bevist om hvad jeg skulle kigge efter, men jeg syntes dog absolut det var et besøg værd.

Sharjah – Forende Arabiske EmiraterOpstarter

Posted by Palle Bergholdt Sun, June 21, 2009 17:52:56

Søndag d. 21/6-2009

En tur til Dubai, eller som det i virkeligheden var Sharjah, lyder ikke som det værste der kan overkomme en og jeg kan da også med det samme sige, at det er det heller ikke. Priserne hernede svarer ikke til mellemøstlig standard, men det er stadig billigere end Danmark. Dubai er nok ikke men ellers er det og man kan få god mad til en rimelig penge. Vi spiser normalt middag på Pizza Hut eller Subway (gode amerikanske kæder J som man godt kan se har slået godt igennem hernede og i noget højere grad end de andre lande jeg har været i, udover måske Canada), og et åltid koster fra 30 – 60 kr (60 kr er mellem Pizza med stor sodavand på Pizza Hut).

Trafikken hernede skal man bevæge sig ud i med stor forsigtighed. Der er rigtig meget trafik og det er ikke altid der bliver vist det store hensyn, så man skal være meget på dupperne. Fredag mellem kl. 12 og 13 er normalt et ret godt tidspunkt at køre på, da de fleste så er i kirke og bede. Her bliver forhindringen så istedet at køre uden om parkerede biler, for når parkerings pladsen er fuld, parkerer man bare på vejen. På en 3 sporet vej ved en kirke er de inderste 2 spor, gerne fyldt med biler og det er ikke fordi dere ikke er mange kirker, men der er bare ekstremt mange mennesker der skal ind og bede. Det er en ret sjov oplevelse at se det kæmpe opbud af biler og alt ligger ellers dødt rundt omkring. Butikker, spisesteder alt er lukket (eller næsten alt, man kan godt finde enkelte steder at få noget at spise).

Tidspunktet er ellers ikke det bedste at være hernede på. Fra sidst i Maj indtil September er det sommer hernede og her er det virkelig sommer. Jeg har været her i næsten 3 uger nu, og jeg kan ikke mindes jeg har set en eneste sky endnu. Temperaturen ligger, i den tid jeg har været her mellem 40 og 45 °C og luftfugtigheden er rimelig høj. Om aftenen falder temperaturen ned til 35 °C. Normalt er det nok bedst at komme herned om Vinteren hvor temperaturen ligger mellem 30 og 35 °C (efter sigende). Til gengæld har vandet en perfekt temperatur. Uden at kunne sige det med sikkerhed vil jeg skyde på omkring de 30 °C (måske lidt mere) og det er ikke i poolen vi snakker her, men i havet blå, dejligt skal jeg hilse at sige.

Det har primært stået på arbejde hernede. Har endnu ikke har en fridag mens jeg har været her (rejste fra Danmark d. 2/6) og rejser efter al sandsynlighed hjem igen på Tirsdag (d. 23/6). Jeg nåede dog at prøve at komme ud og sejle på Jetski, skal hilse at sige det er fedt. Prisen var også rimelig 120 DHS (ca 175 dkr) for 1 time, og vi havde et pænt areal at boltre os på, men der var også mange på vandet. Tog turen sammen med en tysk arbejdskollega, og vi havde en rigtig hyggelig time på vandet derude.

Ellers kan jeg da kun ønske at jeg kan komme herned en anden gang, gerne med lidt mere tid, og på en anden årstid hvor temperaturen er mere moderat, selvom jeg klarer mig rimeligt godt, er det nu ret varmt at bevæge sig rundt i middags timerne hernede. Der var da også en del ting jeg gerne ville have nået at se inde i Dubai (ca. 30 min. kørsel fra mit hotel), men det nåede jeg desværre ikke denne gang.

St. Joseph, MissouriOpstarter

Posted by Palle Bergholdt Thu, April 17, 2008 01:23:47

Onsdag d. 16/4-2008

Her oplever jeg et af de mest underlige klimaer jeg har været udsat for. Inden jeg rejste herover, eller nærmere ugen før, snakkede jeg med en herovre fra og han fortalte at det var koldt og det havde lige sneet. Inde på DMI inden afrejse skrev de godt nok ned til +5 C om natten og mellem 15-20 C om dagen, men jeg har lidt erfaring med at de godt kan være 5-10 grader fra når man endelig kommer frem. Så ud fra hvad jeg havde hørt valgte jeg den varme frakke da jeg skulle herover.

Turen herover gik ganske godt indtil Atlanta, hvor jeg havde en mellemlanding. Da jeg skulle videre til Kansas blev vi forsinket 1 time pga et toilet på flyet der ikke virkede (den har jeg nu engang ikke oplevet før). De sagde hele tiden ved gaten "Nu begynder vi snart at boarde", men en hel time skulle der gå, og så havde de pillet det gamle toilet ud.

Nå, tilbage til klimaet. Jeg ankom her Fredag aften omkring kl. 22:00 i Kansas og skulle så kører i lejebil til St. Joseph. Det var hundekoldt og blæste og jeg priste mig lykkelig for at jeg havde taget den varme jakke på. Lørdag og Søndag var det hverken varmt eller rigtig koldt. Mandag morgen vågnede jeg op til let snevejr og is på bilruden, endnu engang, godt med den varme jakke. Da jeg skulle tilbage til Hotellet efter arbejde blæste det godt til. Tirsdag fik jeg mig en forholdsvis kort dag, sluttede kl. 16:00 på fabrikken og da jeg kom ud var det 23 C udenfor og lækkert solskin. Onsdag igen 26 C men lettere skyet. Jeg forstår ikke helt hvordan det på omkring 36 timer kan gå fra frost og snevejr til 23 C og solskin, men varmen vil jeg ikke klage over.

Til sidst må jeg lige nævne priserne på bla. elektronik herover. Jeg studere gerne priserne når jeg nu kommer rundt, dog mest i lufthavnene som gerne ligger i den høje ende for landet, men alligevel. Priserne i Kina, Rusland, Brasillien eller Mexico er, måske lidt under, men ikke meget sammenlignet med Danmark (Vi snakker her mærkevarer, for der er flere billig mærker herude der er til at få for rimelige priser). Men herovre er priserne omkring 30 % under de danske. Jeg købte mig en IPod Nano 4GB, der hvis man går ind på Kelkoo.dk der sammenligner priser, også fra internet butikker, har en pris på 949 kr det billigste sted. Jeg gik ind i Best Buy herovre som er en rimelig stor kæde og købte selvsamme afspiller til 700 kr. Havde jeg været hård og søge lidt kunne jeg nok hurtigt have fundet den billigere som på Kelkoo.dk. Jeg vil tro butiks prisen i Danmark ligger omkring 1100 kr for denne afspiller i Danmark.

Nizhniy NovgorodOpstarter

Posted by Palle Bergholdt Sat, December 15, 2007 12:53:44

Lørdag d. 15/12-2007

I August 2003 var jeg her i Nizhniy Novgorod og arbejde og jeg husker tydeligt mit indtryk af byen. Jeg syntes på det tidspunkt at man kunne fornemme at det engang havde været en rigtig flot byen, men årene og den manglende vedligeholdelse havde sat sine tydelige spor. Jeg syntes absolut ikke byen var noget specielt sidst, heller ikke omkring centrum.

I løbet af de seneste 4 år syntes jeg dog at man kan se tydelige forbedringer. Bygningerne omkring centrum har fået en tur og bymidten har fået noget af sin charme igen. Kommer man lidt væk fra centrum er der dog stadig lang vej. Man hører det også når man snakker med folk. Alle unge mennesker drømmer om Moskva og vil gerne væk herfra, men med tiden tror jeg nok at byen her skal komme til at ligne noget. Man kan også se et tydeligt opsving i priserne. Det er stadig billigere end Danmark, men det er nu ikke i den lave ende mere. En salat på en rimelig god restaurant koster mellem 150 og 200 rubler (1 Dkr = 4,5 Rubler) og en hovedret koster fra 300 og op efter.

Temperaturen herovre ligger normalt mellem -5 og -10 og der er dækket af sne overalt. Idag topper vi skalaen med -13 C og med de temperature glæder jeg mig efterhånden til at komme hjem til Danmark igen. Oplevelser ellers er der ikke det store af herovre. Der er ikke rigtig noget at se i området og temperaturen er generelt for lav til at man har lyst til at gå rundt og se en masse. Vi holder fri om Søndagen, men den bliver gerne brugt til lidt afslapning og en trave tur op og ned af strøget her i byen, som vores hotel ligger i en sidegade til. Så udover at det er koldt og arbejdet langsomt skrider fremad er der ikke det helt store at berette herovre fra.

Lake Nakuru National ParkEvents

Posted by Palle Bergholdt Mon, November 12, 2007 09:20:15

Mandag d. 12/11-2007

Da arbejdet skrider rigtig godt fremad hernede, var der tid til en Søndag hvor jeg kunne holde fri. Det blev benyttet til at besøge den lokale Park, hvor der skulle være rig mulighed for at opleve en masse vilde dyr.

Vi havde igennem hotellet arrangeret en guide til at komme og hente os på hotellet kl 6:30. Vi skulle give 4.000 kenyanske shilling (omkring 350 Dkr) for guiden pr person, hvilket nok er lige i overkanten, men vi gad ikke diskutere prisen og syntes egentlig det var ok for en Jeep med åbent tag og en guide i 6 timer og da vi kun var 2 personer ville vi selv kunne styre hvornår vi skulle stoppe og hvornår vi var klar til at fortsætte. Indgangen i parken kostede 40 USD.

Parken er ca. 188 km2 og strækker sig, som også navnet antyder, rundt om en stor sø

Første dyr vi så var Bøffler. Efter oplysning fra guiden var det et dyr der lever i flok på mellem 40 og 100 stk. Det er et fredeligt dyr når det er i flok. Er det alene skal man helst holde sig langt væk, da det så kan være meget aggresivt. Som med flere af de andre dyr, tror jeg efterhånden de har vænnet sig til den megen trafik, for de er ikke sky af sig om man kan komme helt tæt på og tage billeder.

Herefter fortsatte turen og vi stødte på en flok Bavianer, der jo af natur også er meget nysgerrige så man kan komme helt tæt på. Vi fortsatte ned til søen og når man ser den ligner det at de første 4-5 meter vand er helt lyserødt nærmest så langt øjet rækker. Der er fyldt med Flamingoer. Her var første stop hvor vi kunne komme ud af bilen og se nærmere på dyrene. Der var 2 typer Flamingoer, de lyserøde og de grå. Guiden fortalte at de lyserøde fik deres farve af at spise alger ude i vandet og de grå spiste insekter. Her var også Pelikaner i massevis.

Turen fortsatte og vi stødte på nogle Thompson Gazeller. Et spinkelt og meget elegant dyr, men utrolig svært at komme tæt på og da de er så hurtige er de svære at fange med kameraet. Vi så også nogle enkelte store Gazeller. Da vi kørte videre var vi heldige at fange en Hyæne der var igang med sit måltid. Da den også er meget sky, blev den dog skræmt væk da vi kom og en flok tårnørne overtog.

Vi kørte nu igennem et stykke tættere beplantet område og pludselig fik jeg øje på et lille dyr i den lave beplantning. Vi fik stoppet bilen. Det mindede lidt om en hjort, men var kun på størrelse med en kat. Navnet på dyret kender jeg ikke umiddelbart, men guiden sagde at de kaldte den en tik tik, på grund af de lyde den gav. Det skulle være parkens mest trofaste dyr. De levede altid i par og når den ene dødede, levede den anden resten af sit liv alene.

Derefter stødte vi på en flok Impalaer. Sådan en flok bestod nærmest af lutter hunner og en enkelt han. 2 hanner kunne ikke leve sammen i sådan en flok med hunner og hvis dette skulle opstå ville de komme op og slås og den svageste ville blive nød til at forlade flokken. Dette resulterede selvfølgelig i, at vi senere stødte på en flok med lutter hanner, da en flok normalt bestod af en 20-30 dyr og der naturen tro nok bliver født lige mange hanner og hunner.

Nu kom så et af turens højde punkter, i hvert fald rent størrelses mæssigt, nemlig Næsehornet. Vi kom faktisk rimelig tæt på og nok også noget tættere end jeg havde forventet muligt i naturen, men det skyldes måske det dårlige syn som et Næsehorn er udstyret med. Til gengæld skulle lugtesansen være ret god. Næsehorn skulle også have en rigtig god hukommelse. Dette illustrerede guiden ved at fortælle hvordan de små Næsehorn blev vænnet af med at drikke mælk fra moderen. Når det lille Næsehorn med tiden får et stort horn, vil det naturligvis gøre ondt når det forsøger at amme og derved kommer til at stikke moderen i maven. Moderen giver så den lille en ordenlig tur og så vænner den ikke tilbage for at prøve igen. Næste dyr vi så var så lige modsat. Det havde en rigtig dårlig hukommelse. Vildsvinet var også et dyr der er svært at komme ind og få billeder af, da det er meget sky af natur også.

Herudover så vi Vand Bøffler, Zebraer, en enkelt Giraf og til sidst var vi igen meget heldige. På vejen tilbage, så vi en Jeep holde stille inde i vejkanten. Jeg tror det har været professionelle fotografer der var afsted, for det var en utrolig stor linse de havde på deres kameraer. Til at starte med kunne vi ikke rigtig se hvad det var de havde fået øje på, men så henledte vores guide os på et træ ca. 30-40 meter væk. Der, oppe i træet, lå der en Leopard på en gren og hvilede. Det skulle være utrolig svært at finde sådan en og jeg må også sige at den var utrolig svær at få øje på.

Det var en helt fantastisk oplevelse og jeg må erkende at jeg ikke fortryder 1 sek. at vi gav lidt ekstra for at få privat guide. Jeg har taget omkring 150 billeder med kameraet, så hurra for digital kameraets opfindelse, for ellers havde jeg vist ikke haft film til hele turen. Absolut en oplevelse værd hvis man engang skulle være heldig at komme på de her kanter. Jeg har desværre ikke lige pt mulighed for at vise billeder men de vil komme senere når jeg engang kommer hjem og kan få dem ud af mit kamera.

Billeder

Nakuru, KenyaOpstarter

Posted by Palle Bergholdt Fri, November 09, 2007 09:30:39

Onsdag d. 7/11-2007

Her hvor vi går den kolde tid i møde er det meget rart når endelig man skal ud, at komme til et varmt land og da ækvator går igennem Kenya, må det nok betegnes som et varmt land. Jeg skulle en tur til Nakuru som er omkring 160 km nordvest for Nairobi. En by med omkring 1.5 millioner indbyggere, så det er en by af en pæn størrelse.

Rejsen herned gik rimelig godt. Jeg tog ud fra Kastrup kl. 17:30 og mellem landede i Amsterdam omkring 1½ time senere. Kl 20:45 gik turen så videre mod Nairobi hvor jeg landede kl. 7:00 lokaltid som svarer til kl. 5:00 dansk tid. Herfra stod den på køretur og da jeg kun havde sovet omkring 2 timer i flyet herned var jeg rimelig bombet i forvejen. Inde i Nairobi var der bare totalt stoppet med biler og vi kørte i kø hele tiden. Jeg skulle skifte bil i Nairobi men bare turen fra lufthavnen til hvor jeg skulle skifte bil tog 1 time, og så var jeg stadig i Nairobi. Herefter ventede en køretur på 160 km, efter en kort pause hvor jeg lige fik lidt morgenmad.

Vi begav os afsted og til at starte med gik det ganske fint og raskt afsted. Efter ca. 90 km nåede vi til Naivasha, hvor vi gjorde et mindre stop. Med mig i bilen var en Inder der var ansat som Marketings chef for Menengai, som firmaet jeg skulle ned at besøge hed. Han skulle lige ind og besøge en kunde. Det var en fast kunde de havde og de havde tilfældigvis lige penge klar til at betale en tidligere leverance. Hernede er IT ikke lige så udbredt endnu, så betaling foregår ved at man får en check på beløbet smiley. Klokken var nu ved at være 12:30 da vi begav os videre og jeg glædede mig over at der ikke kunne være mere end omkring 1 time tilbage af køreturen, eftersom vi kun manglede omkring 70 km. Det skulle dog vise sig at være en meget forkert antagelse. På den sidste strækning var omkring 50 km grusvej hvor man ikke kunne køre over 30 km i timen eftersom vejen var så dårlige og hullede. På grund af al den støv der blev hvirvlet op når man kørte var vi nød til at køre med lukkede vinduer og da vejene var så dårlige, ville kunden ikke ødelægge sine fine biler på denne køretur, så vi kørte i en Nissan Sunny af ældre dato uden aircondition. Da vi kørte midt i middagssolen med lukkede vinduer blev det vel omkring 45-50 grader inde i bilen. Alle bumpene og varmen gjorde dog at det var umuligt at sove i bilen, så det kunne da ikke ødelægge min nattesøvn så jeg ville få svært ved at falde i søvn når aftenen kom nærmere. Det sidste stykke køretur tog næsten 2 timer og så følte jeg mig også ganske godt tilfreds med at være kommet frem. Det nåede lige at blive til 2 timers arbejde ude på fabrikken inden vi kørte til hotellet.

Det skal afslutningsvis siges at jeg sov yderst fortræffeligt denne nat smiley.

Mount MaunganuiOpstarter

Posted by Palle Bergholdt Mon, August 13, 2007 01:07:04

Mandag d. 13/8-2007

Nu er weekenden så gået hernede og der går over al forventning. Torsdag var min første dag på fabrikken og der blev jeg mere eller mindre færdig med mit arbejde, så der kun er småting med test tilbage. Det har så resulteret i at jeg fik nogle korte dage i weekenden så der også blev tid til at se lidt andet end fabrikken.

Lørdag stoppede vi til middag. Derefter havde produktions manegeren inviteret mig med ud og spille lidt golf. Lidt uden for byen, oppe i bjergende var der en 9 hullers golf banen, med en perfekt udsigt over hele området. Der fik vi eftermiddagen til at gå med at nyde udsigten og spille lidt. Om aftenen blev jeg inviteret med hjem til lidt aftensmad og så er lørdag den helt store sportsdag hernede og han ville vise mig deres national sport hernede, Rugby, som jeg ikke har de store begreber om. Men vi så en kamp om aftenen uden jeg dog stadig føler mig ret meget inde i regler, andet end det lidt ligner amerikansk fodbold.

Søndag var igen en kort dag og jeg besluttede mig for at gå en tur og se lidt af området. Byen, der nærmest ligger på en tarm der går ud i vandet, 1,5 km på det bredeste sted, med strand på den ene side og en af New Zealands største havne på den anden, ender med et bjerg ude på spidsen. Man kan gå rundt om bjerget, en tur på ca. 3,5 km, og det var en rigtig flot tur rundt. Jeg havde ellers bestemt mig for at tage en tur op på toppen også, da der skulle være en helt utrolig udsigt deroppe fra, men af en eller anden årsag var den lukket, så det kom jeg desværre ikke.

Jeg er blevet indlogeret på et i en ”lejlighed” hernede. Det er første gang jeg prøver det, men det er nu et rigtigt lækkert sted. Stedet hedder Mission Belle og de reklamere med luksus spansk inspireret lejligheder. Jeg vil tro lejligheden er omkring 30-40 kvardrat meter. Lejligheden har bad, soveværelse og stue med køkken i hjørnet. En perfekt lille lejlighed med restauranter i massevis lige uden for og 5-10 min. gang fra stranden.

New ZealandOpstarter

Posted by Palle Bergholdt Fri, August 10, 2007 23:29:45

Onsdag d. 8/8-2007

Turen jeg havde glædet mig til, New Zealand, ikke på grund af rejsen derned, men jeg havde glædet mig utrolig meget til at se landet. Rejsen derned var udmargende. Følgende er min rejseplan som jeg havde fået udstukket:

Flyvetur fra København til Bangkok: 10:25.

Ventetid i Bangkok: 13:40

Flyvetur fra Bangkok til Auckland: 11:00

Ventetid i Auckland: 2:40

Flyvetid fra Auckland til Tauranga: 0:35

Samlet rejsetid blev altså : 37:40. Dertil kommer så tiden fra Nyborg i tog til lufthavnen samt de 2 timer jeg skal være der før og så ca. 15 min. Kørsel fra Tauranga til Mount Maunganui, så samlet har jeg været omkring 42 timer undervejs.

Ventetiden i Bangkok var nok noget af det jeg frygtede mest, med så lang tid uden noget at kunne tage sig til. Da min rejse foregik om eftermiddagen (tog afsted fra Kastrup kl. 14:35), var det svært at få sovet i flyet. Så da jeg ankom til Bangkok var jeg rimelig træt selvom jeg havde fået omkring 2-3 timer i flyet vil jeg gætte på. Da jeg kom til Bangkok fandt jeg så et ”hotel” eller det var nu et ”dagsrum” som de kaldte det, men det var nærmeste et hotrl værelse, hvor jeg kunne komme ind og slappe lidt af og ligge i en ordentlig seng. Det blev da også til 4 timers søvn og så følte jeg mig faktisk ovenpå igen og klar til det sidste stræk.

Til denne rejse var jeg blevet beæret med reservedele til anlægget der løb op i 13 kg. Med kuffert og dertil blev det en ekstra regning fra Kastrup til Auckland på 5880 kr. Man kunne så overveje om ikke det havde været billigere at sende det med DHL eller lignende. Dertil kom en ekstra regning på mit indenrigs fly på ca. 555 kr (godt det ikke var mig der skulle betale). Da dette var reservedele til kunden skal der under normale omstændigheder betales told af disse i lufthavnen. Jeg skal ærligt indrømme at jeg nogen gange ser stort på dette og lader være med at oplyse det når jeg ankommer, men jeg tænkte i dette tilfælde, hvor det var så meget, måtte jeg hellere oplyse det. Dette havde jeg så gjort på indrejse formularen og på trods af denne blev gennemset 2 gange af forskellige folk, blev jeg til min store overraskelse ikke bedt om at vise frem hvad jeg havde med og betale skat af dette. Det selvom min kuffert kom igennem x-ray inden jeg kunne tage den med ud af lufthavnen og jeg skulle da mene at de burde kunne se det her. Men det er så en af de pussige ting man kan undres over og så skyldes det nok at dettte nok må betegnes som et lidt mere civilliseret land, hvor de ikke går så højt op i at lænse alle de udlændinge der kommer ind for penge. Så mit første møde med New Zealand må betegnes som meget positivt.